Ubrzani razvoj Amazona – dominacija bez premca

Ubrzani razvoj Amazona je nešto čemu svedočimo poslednjih par godina. Kompanija je i u potrazi za lokacijom za potrebe novog ogromnog distributivnog centra.

Sve to doprinosi još većem razvoju on line načina trgovine i zatvaranjem velikih robnih kuća i trgovinskih centara pogotovo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija za internet trgovinu Amazon prošle je godine ostvarila skok prodaje za trećinu u odnosu na 2016., na gotovo 178 milijardi dolara, pri čemu je dobit dostigla tri milijarde.

Prema izveštaju te kompanije, objavljenom u četvrtak, dobit Amazona bila je lani za 600 miliona dolara veća nego u 2016. godini.

Ubrzani razvoj Amazona

Kompanija je ostvarila rekordnu prodaju u posljednja tri meseca prošle godine, podstaknuta rastom kupovine tokom praznika te potražnjom za uslugama u ‘cloud’ poslovanju. Navodi da je tokom 2017. godine putem pretplatničke usluge ‘Amazon Prime’ članovima dostavljeno više od pet milijardi paketa širom sveta.

Kako napominju iz te kompanije, prošle godine se na uslugu pretplatilo više novih članova nego u bilo kojoj prethodnoj godini, kako u svetu, tako i u SAD-u.

Više od četiri miliona ljudi prijavilo se u samo jednoj nedelji posljednjeg tromesečja prošle godine, dodaju iz Amazona.

Prodaja je u četvrtom tromesečju prošle porasla za 38 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, dostigavši kvartalni rekord od 60,5 milijardi dolara.

Dobit se u tom tromesečju više nego udvostručila, na 1,9 milijardi dolara, nasuprot 749 miliona dolara u posljednjem kvartalu 2016. godine.

https://www.amazon.com/

autor: Polosi team