PayPal nudi kurs od 133.08

PayPal nudi kurs od 133.08 – pa mogu li još gori uslovi?

Još jedna lepa vest za sve ljud koji primaju sredstva i uplate iz inostranstva. Jednostavno, trude se da otežaju koliko god je moguće, da naplate što više. Dokle će biti tako i da li ima neko da zaštiti običnog građanina Srbije veliki je znak pitanja?!

PayPal je odlučio da građani Srbije novac mogu podizati samo u dinarima, a za to im pored već poznatih provizija nudi i kurs od 113,08 dinara za evro.

PayPal nudi kurs od 113.08

U duhu višegodišnjih problema koje građani Srbije imaju s unovčavanjem svog rada putem PayPala, stiže i nova odluka – od sada su za nas rezervisani samo dinari. Šta to menja?

Ranije su korisnici svoj PayPal nalog povezivali s deviznim računom u bilo kojoj banci. Iznos koji vam legne na ovu platformu biste potom bez ikakve promene prebacivali na račun u banci. Eventualno je ona mogla da vam naplati proviziju. Sada, sve devize koje vam legnu na račun na ovoj platformi PayPal po automatizmu pretvara u dinare.

Šta to znači?

Vi novac i dalje možete preneti na svoj račun u banci. Problem je što je kursna lista PayPal-a je gora od one u menjačnici na aerodromu. Prema njoj ćemo za 1 evro dobiti 113,08 dinara. To znači da nam ova kompanija uz sve provizije, uzme još četiri procenta na razlici u kursu. Da napomenemo, vi ne odlučujete da li to želite, to je jednostavno tako.

Zašto do toga dolazi, još nema zvaničnog odgovora od PayPala. Oni su naveli da ispituju o čemu se radi i objasnili kako je moguće da je u pitanju pravna regulativa naše zemlje.

Iz Narodne banke Srbije kažu ne postoji nijedan propis koji bi uslovio navedenu izmenu u poslovnoj politici PayPala. Takođe NBS s PayPalom ima potpisan bilo kakav ugovor.

Još neke zanimljivosti i novosti iz sveta finansija možete pročitati klikom OVDE

izvor: portal Kamatica

uredio: Tim Benefit