Moratorijum na dozovljeni minus – i on sada ističe

Moratorijum na dozvoljeni minus je bio uveden u sklopu mera i dogovora Vlade Srbije i Udruženja Banaka Srbije. Taj dogovor je obuhvatao kako moratorijum na kredite tako i na još neke finansijske proizvode,

Građani koji su tokom moratorijuma zamrzli i plaćanje naknada za korišćenje dozvoljenog minusa, već od 30. juna platiće naknadu za mart. Pauzirane tri “korona” kamate, dužnici će vratiti tokom naredna tri meseca, počevši od 30. juna, pišu Novosti.

Oni koji budu u “minusu” i tokom juna, jula i avgusta, platiće dvostruke kamate za dozvoljeno prekoračenje, jer će im se pridodati kamate od marta, aprila i maja.

Dozvoljeni minus je tradicionalno omiljena kreditna varijanta građana Srbije, jer je lako dostupan, a procedura odobrenja je jednostavna i brza.

Međutim, dozvoljeni minus je ubedljivo među najskupljim bankarskim proizvodima. Pri kraju prošle godine, kamata na dozvoljeni minus u proseku je iznosila 28,22 odsto, a na nedozvoljeni 33,74 odsto.

Moratorijum na dozvoljeni minus

U suštini, uvek je isplativije uzeti namenski keš kredit nego koristiti minus. U suštini i običan keš kredit je mnogo isplativiji nego dozvoljeni minus. Ukoliko želite da vidite koje su Vaše kreditne opcije, kontaktirajte nas na navedene kontakte ili možete tražiti personalizovanu ponudu opcije kredite preko našeg ONLINE ZAHTEVA

izvor: Blic

uredio: Tim Benefit