Jutarnje blic vesti – zlato i kriptovaluta

Tržište kriptovaluta je u poslednjih 24 sata, prema podacima sajta koingeko, je uvećalo kapitalizaciju za 1,6 odsto na 2,7 biliona dolara.

Najpoznatija kriptovaluta u svetu, bitkoin, je u proteklih 24 sata uvećao svoju vrednost za 2 odsto i trenutno se ceni 56.859 dolara.

Itirjum (Ethereum ETH) u istom periodu beleži snažniji rast od čak 5,2 odsto, i trenutno se trguje njim po ceni od 4.319 dolara.

Zlato u Srbiji

Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i ove rezerve su povučene u našu zemlju.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je izjavila da Srbija ima pun trezor zlata. Takođe, da je namera Srbije da ga nastavi kupovati i u nekom narednom periodu.

Takođe, guvernerka je rekla da je namera Srbije da nastavi da kupuje zlato i u nekom narednom periodu.

“Pre nekoliko meseci predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a, kada je izašao iz sale, pitao da li su rezerve zlata Srbije „napolju“ i da misli da bi to zlato trebalo da se nalazi u Srbiji.” – rekla je guvernerka za Blic.

“Rekla sam da jeste u inostranstvu, u Bernu u Švajcarskoj i da je samo jedna tona ostala u Londonu još iz “onog vremena”. Vučić mi rekao da misli da bi to trebalo da bude ovde u Srbiji, uz opasku – ne znaš šta se u svetu dešava” – navela je Tabaković.

Cena zlata od jutros je 57.56 USD po gramu.

uredio: Đorđe Nikolić

izvor: Blic