Direktna banka – preuzimanje od strane Eurobanke

Kragujevačka Direktna banka AD pripojiće se beogradskoj Eurobanci AD, navodi se u obaveštenju objavljenom na Centralnom registru hartija od vrednosti.

Nije prošao ni jedan dan kako je objavljeno o preuzimanju Sperbanke od strane AIK banke evo imamo već ponovljeni scenario. Da li je ovo uvod u dalju trku ukrupnjavanja tržišta i šta nas očekuje u narednim mesecima videćemo verovatno vrlo brzo. Kraj godine uvek donosi velike odluke.

Direktna banka će biti preuzeta od strane Eurobanke

U obaveštenju koje potpisuje Direktna banka o ovoj statusnoj promeni navodi se da će se ta banka pripojiti Eurobanci i prestati da postoji bez sprovođenja postupka likvidacije.

Na Eurobanku biće preneta kako celokupna imovina i tako i obaveze Direktne banke.

Eurobank i Direktna banka najavile su sklapanje sporazuma o spajanju poslovanja u Srbiji početkom jula ove godine.

Deo obaveštenja sa Centralnog registra hartija od vrednosti prenosimo ovde acelokupno obaveštenje možete pogledati OVDE

“Ovim putem Vas obaveštavamo da Eurobank akcionarsko društvo Beograd, sa sedištem na adresi ul. Vuka Karadžića br. 10, Beograd – Stari grad, matični broj: 17171178 (dalje u tekstu: “Eurobank”) i Direktna Banka ad Kragujevac, sa sedištem na adresi Bulevar kraljice Marije br. 54B ulaz 54N, Kragujevac, matični broj: 07654812 (dalje u tekstu: “Direktna Banka”) nameravaju da sprovedu statusnu promenu pripajanja, tako što će se Direktna Banka pripojiti Eurobanci i prestati da postoji bez sprovođenja postupka likvidacije, prenoseći na Eurobanku svoju celokupnu imovinu
i obaveze.”…

Šta se još dešavalo?

Podsetimo, pre neki dan smo imali još jedno spajanje. Domaća AIK Banka, koja posluje u okviru MK Group, potpisala je prošle nedelje kupoprodajni ugovor o preuzimanju Sberbank Srbija.

Kupoprodajni ugovor o preuzimanju deo je zajedničkog ugovora potpisanog između Sberbank Europe AG i s druge strane AIK Banke a.d. Beograd, te Gorenjske banke Kranj i trećeg učesnika AEC Ltd.

Sa ove dve transakcije u Srbiji će poslovati 22 banke. Poređenja radi, 26 banaka imali smo do nedavno, a 2000. godine u Srbiji je poslovalo čak 47 banaka.

Autor: polisaosiguranja.rs

izvor: Blic