Bukvar poslovanja – nova usluga Privredne komore Srbije

Bukvar poslovanja je nova usluga Privredne komore Srbije koju je ona po najavama uvela 01.02.2018.

Bukvar poslovanja je nova usluga koja je namenjena početnicima u biznisu.

– Bukvar poslovanja predstavlja besplatnu podršku svima koji planiraju da započnu sopstveni biznis, ali i mikro, malim i srednjim preduzećima koja se suočavaju sa nedoumicama u svakodnevnom poslovanju – objašnjava Nataša Kecman, rukovodilac Centra za pružanje usluga, servise i pakete proizvoda Privredne komore Srbije.

U Bukvaru, stručnjaci Komore su obezbedili kratke i jasne smernice za najčešća pitanja početnika – kako osnovati privredni subjekt, gde se može konkurisati za finansijsku podršku, kako se zasniva radni odnos, šta predstavljaju i kako se obračunavaju porez na dobit, PDV, doprinosi za obavezno socijalno osiguranje…

Privredni rečnik će pomoći u razumevanju terminologije, a poseban deo je namenjen pojašnjenju pitanja u vezi sa standardizacijom i zaštitom životne sredine.

Raznovrsne informacije o svim privrednim delatnostima, razvrstane prema sektorima industrije, poljoprivrede i usluga, olakšavaju odlučivanje i smanjuju rizik poslovanja.

Posebna pažnja u Bukvaru je posvećena privrednim subjektima koji nameravaju da izvoze. Pojašnjeni su brojni pojmovi, poput carinske tarife, carinskih postupaka, pravila o poreklu robe, carinskih povlastica.

Web adresa Privredne komore Srbije je www.pks.rs

 

autor: Polosi team