BITCOIN danas 16 000 $ – šta možemo očekivati dalje

BITCOIN danas vredi oko 16 000 $ (“oko” jer se iz minuta u minut menja zavisi od trgovine sa njim). Pre neki dan je vredeo 19 800 $…pre par meseci 1500 $ – 3 000 $…šta možemo očekivati dalje?

Preduzetnik u oblasti kriptovaluta, suosnivač i predsednik kompanije „TenKs“, Džulijan Hosp tvrdi da ni siloviti rast, a ni nagli padovi bitcoin-a još nisu okončani.

“Tvrdim da će bitcoin dostići nivo vrednosti od 60.000 dolara, kao što je izvesno i da će se vratiti na nivo vrednosti od 5.000 dolara. Pitanje je samo koji od ova dva scenarija će se prvo desiti?“, objašnjava Hosp.

Brojni kritičari kriptovaluta i predstavnici najviših poslovnih krugova dugo već upozoravaju na opasnosti ulaganja u digitalne valute, za koje tvrde da će se najverovatnije srušiti, jer ništa ne garantuje njihovu vrednost.

Hospova prognoza pretpostavlja da će bitcoin u narednom periodu ili porasti za 45.000 dolara ili pasti za 10.000 dolara, naglašavajući ozbiljnost volatilnaosti najveće svetske kriptovalute.

Nakon dostizanja rekordno visoke vrednosti od 19.800 dolara, cena bitcoin-a je zabeležila ogroman pad prošlog petka, kada je ova digitalna valuta izgubila trećinu svoje vrednosti u jednom danu, nakratko potonuvši na nivo ispod 11.000 dolara.

SVE ILI NIŠTA ?!

Hosp tvrdi da su poslovni subjekti u ovoj industriji bili svesni mogućnosti pada bitcoin-a, s obzirom na naglo i donekle opasno povećanje vrednosti bitcoin-a, koje je beležilo tržište kriptovaluta u prethodnih nekoliko meseci. Inače, Hosp je osnivač start-up kompanije „TenKs“ koja se bavi naplatom naknada za kripto novčanike i kartice, dizajnirane tako da učine digitalne valute korisnijim za buduće korisnike i njihove transakcije.

BITCOIN dana po Hospovoj analizi zainteresovanosti za njega prevazilazi sva očekivanja ali istovremeno upozorava da će u budućnosti doći do konsolidacije digitalnih novčića.

“Mislim da u narednih nekoliko meseci neće doći do ’kripto zime’, ali sam ubeđen da će se kroz godinu ili dve desiti velika kompresija na tržištu kriptovaluta”, rekao je on i dodao: “Mislim da to neće biti ona vrsta balona o kojem svi pričaju i zbog kojeg će svi izgubiti novac. Naprotiv, mislim da će se uvesti rad na tržištu ponude kripto novčića, nakon čega će oni najslabiji prestati da postoje“.

Ono što je bitno znati, čak i za standardne valute i njihovo kretanje na relativno malom tržištu novca je teško predvideti što možete videti OVDE te stoga treba biti svestan da sve oko teme kriptovaluta je veoma podložno geopolitičkim i ekonomskim odlukama velikih igrača…nama ostaje samo da čekamo, i naravno učestvujemo ili ne…

izvor: portal Bankar

autor: Polosi team