Besplatne akcije – ako ih do sada niste dirali možete imati preko 10000 dinara

Besplatne akcije – možemo ih tako nazvati ali većina građana ove zemlje preko 50 godina života za njih je radila tako da i nisu besplatne – samo oni koji su ih pripisali građanima su ih tako zgodno nazvali.

Da ne spominjemo što su rekli da će njihova vrednost biti veća od 1000 eur. Dobro političari su tu da obećavaju a narod da im veruje i da se nada da jednog dana će obećano biti i ispunjeno. Do tada, građani koji nisu imali sreće da rade u 10ak dobrih kompanija koje su privatizacijom obezbedile svojim radnicima odlične sume (Apatinska pivara, NIS, Tarket…) mogu se nadati da će ovo malo što im država dala bar da raste. Pa evo, u sklopu rasprodaje državne imovine nešto i građanima da kapne preko očekivanog.

Nadzorni odbor Aerodroma “Nikola Tesla” sazvao je redovnu skupštinu za 18. mart na kojoj će, između ostalog, biti podeljena i prošlogodišnja dobit. Nakon toga bi građani trebalo da dobiju dividendu u neto iznosu od 1.519,32 dinara po akciji.

Prošlogodišnja dobit koja će biti podeljena, bila je vanredno visoka. To se desilo usled činjenice da je kompanija u decembru naplatila inicijalnu koncesionu naknadu od 501 milion evra. Predložena dividenda u bruto iznosu je 1.784,44 dinara po akciji, a kada se to pretvori u neto iznos umanjen za porez od 15 procenata, dobije se 1.519.32 dinara po akciji.

Isplata će verovatno biti veoma brzo posle skupštine, a svi građani koji su imali pravo na besplatne akcije, dobili su po jednu akciju Aerodroma.

Računajući dividende iz prošlosti, od Aerodroma su građani dobili ukupno 1.780 dinara.

Podsetimo da je krajem avgusta prošle godine na ime dividendi od NIS-a na račune građana uplaćen 181 dinar na ime pet akcija. Takođe, sredinom jula na ime dividendi od “Telekoma Srbija” na račune je uplaćeno 267,53 dinara, što je iznos za 31 akciju.

Nešto više o akcijama i promenama na finansijskom trižtu možete pročitati OVDE

autor: Polosi team

izvor: Blic